Wat te denken van een koolhydraatarm dieet?

Een dieet dat de laatste tijd in rap tempo terrein wint is een koolhydraatarm dieet (zie ook de startpagina van een koolhydraatarm dieet). Waarom is het koolhydraatarm dieet zo in trek? Dat heeft te maken met de makkelijke wijze waarop je het kunt volgen. Een koolhydraatarm dieet is makkelijk en leidt tot snel en blijvend resultaat.

Wat is een koolhydraatarm dieet?

met een koolhydraatarm dieet beperk je het nuttigen van koolhydraten. Die zijn erg slecht voor je. Ze maken je dik en zitten in heel veel producten. De meeste producten bevatten onnodig veel koolhydraten. Waarom zitten ze er dan in? Dat is voor fabrikanten handig, want zo kunnen ze producten langer houdbaar houden en dus goedkoper produceren (en er veel meer aan verdienen). De meeste koolhydraten zitten in junkfood en in pizza’s of kant en klare maaltijden, die je alleen maar even in de magnetron of in de koekenpan hoeft op te warmen. Maar ook veel smaakmakers, sausjes en drankjes bevatten koolhydraten.

Wat te denken van een koolhydraatarm dieet
Hoe herken je koolhydraten?

Je kunt koolhydraten niet zien, maar het is wel duidelijk op de etiketten van voeding. Daarop staat de hoeveelheid koolhydraten. Is dat aantal hoog? Dan zal je het niet aantreffen binnen een koolhydraatarm dieet!

Producten die op deze lijst komen te staan zijn onder meer:

  • pasta, zoals spaghetti, macaroni, tagliatella;
  • rijst,
  • brood (in brood zitten heel veel onnodige koolhydraten);
  • sapjes, zoals jus d’orange en appelsap (hier zitten heel veel koolhydraten in, ook al klinken ze heel gezond);
  • snoepgoed,
  • chips

Pas op met wat je eet

Je moet met koolhydraten echt oppassen. Je hebt soms het gevoel dat je gezond doet, door een verantwoord tussendorotje te nemen, maar die zijn vaak helemaal niet zo verantwoord. Veel tussendoortjes – zoals koekjes en reepjes – zitten ook vol met deze rommel. Je kunt ze dan ook beter laten liggen in de supermarkt en overgaan op iets wat echt een stuk gezonder is. Doe gewoon iets met fruit (maar pas ook daar bij op, want ook bij fruit heb je veel vormen met koolhydraten, zoals banaan en mango)!

Heb je kinderen? Wees dan ook voorzichtig met wat je ze voorzet. Want heel veel producten die voor kinderen goed en gezond lijken, zitten vol met koolhydraten. Je kunt dit lezen op de verpakking. Voorkom dat je kind overgewicht ontwikkeld op jonge leeftijd en grijp nu in!

Koolhydraatarm gaan eten kan helpen

Door koolhydraatarm te gaan eten zul je afvallen. Dat is zo goed als zeker. Koolhydraten worden namelijk onnodig in je lijf opgeslagen als vet en maken je dus dik zonder dat je dat direct in de gaten hebt. Het is niet zo dat je alleen dik wordt van calorieën of van suikers: koolhydraten zijn eigenlijk nog een stuk erger.
Koolhydraatarm gaan eten helpt je dus.
Je moet dan op zoek gaan naar koolhydraatarme recepten. DIe zijn er genoeg. Je kunt ze zo van het web plukken of een kookboek aanschaffen. Een dieet dat zich richt op deze gedachte kan je ook goed helpen.

Een dieet

Een dieet dat uit gaat van de koolhydraatarme gedachte is het Atkins dieet. Hierbij eet je ook veel minder koolhydraten dan bij welk ander dieet dan ook. Je kunt dus afvallen met anders te gaan eten, maar ook door fanatiek aan een dieet te gaan werken, zoals het Atkins dieet. Hoe je het ook gaat doen, het zal je helpen om minder koolhydraten te eten en je zal zien dat je daardoor heel snel en heel veel af kan vallen! Wat zijn jouw ervaringen met koolhydraten (of zonder!)?